مسجد صورتی کوالالامپور ، مالزی
پوتراجایا پایتخت سیاسی مالزی ، یکی از شهرهای موردتوجه گردشگرها در این کشور است. در این شهر نمادهایی از کشور های مختلف دنیا ساخته شده است . این نماد ها با الهام گرفتن از بنای اصلی طراحی و ساخته شده اند که مهم ترین آنها نماد پل خواجو از کشورمان ایران است. اما یکی از بناهای بسیار زیبا و باشکوه این شهر ، مسجد پوترا است که به مسجد صورتی هم مشهور است .
مسجد پوترا با معماری چشم نواز خود از مدرن ترین مساجد دنیاست و گردشگران زیادی از آن بازدید میکنند ، این مسجد به افتخار اولین رئیس جمهور مالزی ، پوترا به این اسم نامگذاری شد .تا حالا هر تصوری از مسجد داشتید را از ذهن خود پاک کنید و به مسجد پوترا با نمای صورتی رنگ خود به چشم دیگری نگاه کنید. مسجد در مرکز شهر کوالالامپور قرار دارد و اطراف آن را دریاچه پوترا جایا در برگرفته است ، فقط از یک طرف به خشکی راه دارد و وقتی از فاصله به آن نگاه میکنید فکر میکنید که در آب قرار دارد. رنگ صورتی این ساختمان در آب های دریاچه منعکس می شود و منظره ایی تماشایی را به وجود می اورد. مساحت این مسجد 1.37 هکتار است و همزان 15 هزار نفر می توانند در آن جا شوند. چیزی که این مسجد را از مسجد های دیگر متمایز کرده معماری منحصر بفرد و رنگ های زیبای آن است.
معماری مسجد پوترا
سبک مسجد زیبای پوترا اسلاممی است و برای ساخت آن ایده هایی از مساجد دوره صفوی در ایران گرفته اند. شکل کلی مسجد شبیه به مساجد پارسی است اما مناره ی 116متری اش شبیه به مناره مسجد شیخ عمر در بغداد و ستاره ای شکل است ، دیوارهای سطوح پایینی آن شبیه مساجد مراکشی است ، شیشه های رنگی که درها و پنجره ها استفاده شده آلمانی هستند ، خوشنویسی های زیبایی در بنا به کار رفته و برای ساخت آن از ترکیبی از سنگ های مرمر و گرانیت استفاده شده است. گنبد آن 76 متر ارتفاع دارد و با کاشی های قرمز و صورتی پوشیده شده است ، گنبد های پلکانی کوچکتری هم در اطراف گنبد اصلی وجود دارد. برای ورود به این مسجد هیچ هزینه ورودی لازم نیست پرداخت کنید. خانم ها نباید با لباس های تنگ وارد مسجد شوند و باید حجاب داشته باشند و در این مسجد مقاله هایی در باب اسلام شناسی وجود دارد.